Home Uncategorized Kesan Hiburan Melampau

Kesan Hiburan Melampau

by dokterandalan
Hiburan Melampau

Hiburan Melampau

Kesan kesan hiburan melampau. kesan yang kami temui kebanyakannya kesan negatif. antaranya ialah: melahirkan golongan hedonisme. hedonisme ialah pegangan atau pandangan hidup yang mementingkan keseronokan atau kesenangan hidup. golongan hedonisme mengambil kira bagaimana tindakannya boleh memberi kesan terhadap keseronokkan dan kegembiraan. Nur asy' syaimaa dayana menerbitkan hiburan melampau; kesan dan akibatnya pada 2020 03 04. baca versi flipbook dari hiburan melampau; kesan dan akibatnya. muat turun halaman 1 14 di anyflip. Kesan hiburan melampau1.nur putra danial azlan bin noor azlan (23dbs17f2004) 2.akmal zuhair bin amran (23dbs18f1027) 3.nor aliah binti alias (23dbs18f1022) 4.nur hashimah azieda binti noor azhari (23dbs18f1017 5.thivyashiny a p paramasivam (23dbs18f1018)pensyarah khusus nor wahida binti dzalihu'zzabirdua6022 komunikasi dan penyiaran dalam islamapa itu hiburan ?. Kesan hiburan melampau dalam kajian kami terhadap hiburan melampau terdapat banyak kesan buruk terhadap para remaja pada masa kini. hiburan pada era moden ini terdapat dalam pelbagai bentuk disebabkan itu para remaja mudah untuk terdedah kepada kesan kesan buruk hiburan melampau.antara kesannya ialah peningkatan kes jenayah dalam golongan. Dalam kajian ini, kami dapat mengenalpasti kesan daripada hiburan yang melampau dalam kalangan remaja.antaranya, boleh meningkatkan kes jenayah yang berlaku dalam kalangan remaja di malaysia.hal ini menyebabkan pada usia lingkungan 13 hingga 18 tahun mereka sangat terdedah dengan pelbagai perkara yang berlaku disekeliling mereka dan pada usia.

Contoh Contoh Hiburan Melampau Hiburan Melampau Dikenalpasti Sebagai

Contoh Contoh Hiburan Melampau Hiburan Melampau Dikenalpasti Sebagai

I. mengenalpasti punca yang menyebabkan keruntuhan akhlak dalam kalangan remaja di malaysia. ii. mengetahui kesan kesan buruk dari hiburan yang berlebihan ke atas remaja masakini. iii. memberi cadangan yang mampu membantu mengurangkan kesan kesan negatif terhadap hiburan yang berlebihan. Maka dengan kesan hiburan melampau ini oleh menyebabkan budaya bahasa kita dipandang rendah oleh masyarat luar. selain itu, induvidu juga akan cuba mencari kepuasan dengan melakukan apa apa jua tindakan yang boleh menyeronokkan tanpa memperdulikan larangan agama dan adat. 1. program hiburan. • bermatlamatkan kebaikan dan kesejahteraan. • diadakan di tempat yang bersesuaian supaya tidak mengganggu ketenteraman awam dan orang ramai. • mengambil kira masa yang bersesuaian dengan sensitiviti masyarakat dan ajaran islam. • tidak disertai oleh perbuatan perbuatan haram atau maksiat.

Kesan Hiburan Melampau

hiburanmelampau #dlh5a. ini adalah kesan hiburan yang melampau! created using powtoon free sign up at powtoon create animated videos and animated kursus : dua6022 komuikasi dan penyiaran dalam islam kelas : dbs 4. ctu271 | masscomm (mc1103f) | uitm rembau nama kumpulan alia diana binti azmi aiman akmal bin azmi by pns student. nanti kan vd dari kami pada minggu hadapan. created using powtoon free sign up at powtoon create animated videos and animated video ini menerangkan tentang kesan kesan hiburan melampau. semoga anda semua terhibur dan mengambil pengajaran dari

Related image with Kesan Hiburan Melampau

Related image with Kesan Hiburan Melampau

You may also like

Leave a Comment